Hoiatus: peet kogub nitraate
https://prikolis.info/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D1%81%D1%83%D0%BF-%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D1%82-%D0%B5%D0%B3%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D1%8B%D0%B9/?fbclid=IwAR0RvPt52e0yGqba29g6dDA5m6vgd8C1VAVlcvWwvR6Jnxvj8vcHuX-FpbQ
https://minuaeg.com/mida-teha-veega-milles-kartuleid-keedeti-peale-selle-artikli-labilugemist-lopetate-te-vee-valjavalamist-kus-keedeti-kartuleid/
Kui sul on ahju/pliidiküte, ära viska kasutamata rasva/õli minema
vaid vala see süütematerjalile – ajalehed, reklaamid, pilpad – saad valusa süütetule
Kalanduse teabekeskus
Liha, kala jms keetmisel, järgi reeglit:
- Kui teed puljongit, st. keedetavast on vaja rohkem maitset kätte saada, pane keema külma vette
- Kui on soov keedetavat hiljem süüa ka, st maitsed jääva keedetavasse, pane keevasse vette, veel parem kui pruunistad enne.kergelt
- Võib teha ka nii: kondid külma veega keema, kui vesi keeb, alles siis liha – selliselt keetes jääb liha maitsvam ja puljongi annavad põhiliselt kondid
Koledate plekkide ärasaamiseks
Kodukööki täiendust:
Tühjaksjoodud viinapudelist, ja neid ju ikka jagub Mõõda parajaks üks nöör Leota seda mingis süttivas vedelikus Süüta nöör põlemaVala peale külma vett, pudel murdub Lihvi servad ja ongi klaas valmis