Ahju luts forell kõhus

See retsept tuli siit: http://www.kalale.ee/sisu/NCw2OTIsMjMsMCwx/

Köigepealt tarvis yks paari kilone luts, puhastada, jätta pea otsa.
Tollele köhuöönde lappida:

  • 3-4 apelsiini löiku ja
  • 2-3 sidruni löiku

see tehtud, jätta selili kala seisma ja
– löigata fileeks umbes kilone forell. filee löigata ribadeks(1cm laiad) ja maitsestada:

  • värske till
  • soola-suhkru segu(2/3soola,1/3suhkrut)
  • valge pipar.
     – kasta ribad segusse ja köik ,mis haakub kylge, las jääb

asetada forelli löigud lutsule köhtu(umbselt täis) ja ömmelda niidiga köht kokku tagasi, kuni löpusteni välja. otsida kitsas ja pikk körgete servadega ahjupann, määrida vöiga ja asetada luts selili pannile. kypsetada ahjus u. 45 minutit 175 kraadi juures. siis vötta välja ja valada yle röösa koorega ja panna uuesti ahju 5-7-meks minutiks. lauale anda vaagnal koos kypsetatud öunte ja ananassilöikudega, lisaks veel kindlasti curry-ga keedetud riis. ilusaid elamusi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *