Hapukapsa Štši-Щи

image_pdfimage_print

Õige vene hapukapsa štši baasretsept

Štši-Щи kolm põhilist komponenti:

  1. Hapukapsas
  2. Liha
  3. Zavarka
 
1. Kondid ja Liha keema.
Vt. Liha kala keetmisest
 
2. Hapukapsas hauduma v keeta kontidest saadud puljongis

3. Zavarka

  1. Lõika sibul kuubikuteks ja prae läbipaistvaks
  2. Lisa jämedalt riivitud poegand
  3. Lisa tomatipasta v mingi kaste
    – NB! ettevaatust liialdamisega

Hauta korralikult läbi

4. Sega kõik korralikult kokku
 … ja keeda ca 10 minutit
 5. Hakka matsutama
Alternatiivsed komponendid
Kardulas, mite mingil juhul pole soovitav keeta kartulit happelises keskkonnas, vaid eraaldi ja siis segada supi hulka.
Panin kartuli alternatiivsete komponentide hulka, kuna seda enne XIX saj. ei tuntudki
 
Jahu – prae kuival pannil kergelt beežiks  

Kruup, Küpsetatud õun, Seened – nende lisamisel kasuta oma kujutlusvõimet

Maitseaine ja roheline