… ehk siis boef a’la tartar
1. Sisse läheb:
- Looma hakkliha, võid ka ise noaga kaapida, a’kes seda viitsib.
- Peab olema väga korralik v lase ise läbi masina v lase turul läbi. Peaasi, vaata, et heledaid täppe sees ei oleks, need on loomarasva ja/või sidekoe tükid.
- Tomatipasta v ketšup, a’mitte mingi odav solk … parim on “Maadlex Ketchup Cilli”
- 2 muna (kana, mitte enda omad)
- 2 hapukurki
- 1 suur sibul
- Kõvasti küüslauku
- Pipar, sool
- Muud maitseained: kaneel, kurkum … ja misiganes pähe tuleb *
2. Tegemine:
- 1 kolutäis: sibul, küüslauk hapukurk, lase hästi peeneks, selleks raputa blenderdamise ajal kõvasti
- Sega kõik segamini
- Pane natukeseks ajaks marineerima
- Söö praetud saiaga
- Kui sa ei täitnud p 1.2 ja/või 1.3 … viska minema, peldikust läheb alla küll *
* – pole tingimata vajalik
** – kui sa otsustad seda pikalt marineerida, siis ära üllatu, kui näeb välja nagu oleks juba korra söödud, maitse on hea
*** – kui ikka ei tulnud päris hästi välja, a’minema ka ei raatsi visata, siis saab läbi praadida v kotletti teha, vt “Napsivenna kotlett”