Toores liha napsivenna moodi …

… ehk siis boef a’la tartar

1. Sisse läheb:

  1. Looma hakkliha, võid ka ise noaga kaapida, a’kes seda viitsib.
  2. Peab olema väga korralik v lase ise läbi masina v lase turul läbi. Peaasi, vaata, et heledaid täppe sees ei oleks, need on loomarasva ja/või sidekoe tükid.
  3. Tomatipasta v ketšup, a’mitte mingi odav solk … parim on “Maadlex Ketchup Cilli”
  4. 2 muna (kana, mitte enda omad)
  5. 2 hapukurki
  6. 1 suur sibul
  7. Kõvasti küüslauku
  8. Pipar, sool
  9. Muud maitseained: kaneel, kurkum … ja misiganes pähe tuleb *

2. Tegemine:

  • 1 kolutäis: sibul, küüslauk hapukurk, lase hästi peeneks, selleks raputa blenderdamise ajal kõvasti
  • Sega kõik segamini
  • Pane natukeseks ajaks marineerima
  • Söö praetud saiaga
  • Kui sa ei täitnud p 1.2 ja/või 1.3 … viska minema, peldikust läheb alla küll  * :mrgreen:

* – pole tingimata vajalik
** – kui sa otsustad seda pikalt marineerida, siis ära üllatu, kui näeb välja nagu oleks juba korra söödud, maitse on hea
*** – kui ikka ei tulnud päris hästi välja, a’minema ka ei raatsi visata, siis saab läbi praadida v kotletti teha, vt “Napsivenna kotlett”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *