Vaese aja toidud

Iga õige napsivenna elus on hetki, kus rahaga eriti kitsas

Seepärast jagab Napsivenna veebikodu nõu kuidas sellistel aegadel ikka tervislikult süüa ja napsi jaoks ka raha jääb … hmm, nüüd läks veidi viltu, õigem oleks:
“Kuidas sellistel aegadel napsist ülejääva rahaga ikkagi hästi süüa!”

Kuivähegivõimalik kasuta ostukohana turgu

Märksõnadeks olgu:

  • Hakkliha (turul 1,5…2,8 €/kg)
  • Seajalad (turul ca~ 1 €/kg)
  • Kondid (turul 0,5…1 €/kg)
  • Kamar
  • Kala fileerimisjäägid 0,5…1,5 €/kg

 Näiteks

Hapukapsasupp
http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/3637
Kuid liha asemel kondid ja kamar, kamar selleks, et asi tummisem tuleks

Valge kala, eriti koha fillerimisjääkidest saab v hea kalasupi.
Koha annab leemele eriti hea kalamaitse.
Koha fileerimisjääkidest tehtud leent on soovitav kasutada ka tiste kalasuppide nt lõhesupi tegemisel, kuna lõhe eriti tugevat kalamaitset ei anna.

Tibutoit

  1. Hakkliha 300 gr
  2. Sibul
  3. Porgand
  4. Kaalikas
  5. Kapsas
  6. Hapukoor
  7. Kardulas
  • #2 Hauta läbipaistvaks
  • Lisa #1 sega ja prae, kuni #1 on värvi muutnud
  • #3 & #4 blederisse, siis lisa, hauta, kuni poolpehmed
  • #5 ribadeks ja sekka
  • #7 keedad ja kõrvale
  • #6 otsa ja jubeheaodav tuleb

 Kaera/Odra vms helbe puder

  1. Sibul
  2. Porgand
  3. Kaalikas
  4. Kapsas
  5. Helbed
  6. Piim v vesi
  • Blenderda kolutäis #1,2,3,4 ja hauta õlis v rasvas poolpehmeks
  • 1-2 napsikopsikut #5
  • 2-4 napsikopsikut #6
  • Hauta hästi nõrgal tulel, kui vähegi raha, siis piimaga
  • Söö võiga … kui võid on

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga