Mikrolaineahi

Mikrolaineahi on meie eletromagnetkiirguserikka keskkonna kontsentreeritud mudel, väga hästi on mikrolaineahju tööd näidatud videos:

water_poalrization_animation

Kui polariseeritud veemolekul satub elektrivälja, siis suvaliselt orienteeritud molekulid orienteeruvad ja hakkavad võnkuma välise eletrivälja taktis

1:45 on toodud ka soojenemise mehhanism, kasutab ära vee molekulide polaarsust, veemolekule polariseeritakse ringi 2500 000000 korda sekundis – sellest soojus
vt ka “Vee molekul on polaarne”

water_molecules_non_oriented_oriented
Siin mõned järeldused

Toorel ja tavalises ahjus kuumutatud toidus on vee molekulid orienteeritud juhuslikult ning nt lihakäntsaka elektriväli null

Teisiti on lugu mikrolaineahjust läbikäinud lihakäntsakaga, kus väline elektriväli orienteerib vee molekulid, see elektriväli küll muudab molekulide orientatsiooni sagedusega 2,45 GHz – sellest ka soojenemine – kuid meie jaoks on oluline see, et orientatsioon muutub kõigil v peaaegu kõigil molekulidel korraga ning elektrivälja mõju lõppemisel jäävad molekulid orienteerituks: seega lihakäntsakas omab nüüd juba ise jääkelektrivälja (müü ei võrdu null)

water_molecules_randomly_oriented

Millist mõju avaldab selliste pisikeste elektrilaengute sissesöömine seda ma veel ei tea.
Kui keegi leiab andmeid vastavate uuringute kohta, andke teada.


PS.: uuringute all mõistan ma UURINGUID, mitte laestvõetud oletusi

One thought on “Mikrolaineahi

  1. Pingback: Uus rubriik - Napsivenna veebikoduNapsivenna veebikodu

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga