Šakšuka-Шакшука -Shakshouka
– selle roa rahvusroogsusele pretendeerivad paljud – juudid neist ehk kõige agaraalt – seega nimetagem seda iisraeli rahvusroaks.
Vikipeedia räägib:
Shakshouka on Maghrebi roog munadest, mis on pošeeritud tomati, oliiviõli, paprika, sibula ja küüslaugu kastmes, mida tavaliselt maitsestatakse köömnete, paprika ja Cayenne’i pipraga.
Magrib on piirkond Põhja-Aafrikas. Enamasti peetakse selle nime all tänapäeval silmas ala, mis koosneb viiest riigist ja ühest vaidlusalusest territooriumist: Marokost, Alžeeriast, Tuneesiast, Liibüast, Mauritaaniast ja Lääne-Saharast.
Niipalju siis kes-kusist, nüüd: kuidas
- Sibul praadima
- veidi aja pärast – küüslauk
- Hakitud tšillipipar – ettevaatust … teate isegi miks ..
–
–
–
– - Hakitud piprakaunad, et oleks ilusam, panin mitu värvi.
– pilt tulemas - Maitseained on hea eelnevalt kuumutada,siis annavad mõnusa lõhna:
– Must pipar
– Jahvatatud paprika
– Koriander– Vürtsköömned – Zira – Jeera
– Tüümian
– Oregano
– Basiilik– … jamiskõikveel … ega kõike ei peagi panema – vaatra ise, kuidas saad - Tomat – enamasti soovitatakse koor eemaldada, selleks on mitu võimalust, aga ei midagi hullu kui koos koorega.
Mina lasin jämeda riiviga – tekib siuke löga [mina jätsin koored ka hulka]
Kalla see teiste otsa ja lase muliseda – vedelikku ära minema vala, pigemlisa tomatimahla, kanapuljongit vms. et tuleks mahlasem. - Tee munade jaoks pesa, et nad panni põhjaga kokku puutuksid …
–
–
–
–
– - … ja munad pesadesse …
- … muliseb kuni sulle paras on …
- … roheline peale … vt. päisepilt
- … sööd saiaga, mitte lusikaga …
- … kõht täis ja pikutama …
Siin mõned asjalikud videod
Here some videos:
https://www.allrecipes.com/recipe/213717/chakchouka-shakshouka/
https://www.themediterraneandish.com/shakshuka-recipe/