Hoiatus: peet kogub nitraate
https://minuaeg.com/mida-teha-veega-milles-kartuleid-keedeti-peale-selle-artikli-labilugemist-lopetate-te-vee-valjavalamist-kus-keedeti-kartuleid/
Kui sul on ahju/pliidiküte, ära viska kasutamata rasva/õli minema
vaid vala see süütematerjalile – ajalehed, reklaamid, pilpad – saad valusa süütetule
Kalanduse teabekeskus
Liha, kala jms keetmisel, järgi reeglit:
- Kui teed puljongit, st. keedetavast on vaja rohkem maitset kätte saada, pane keema külma vette
- Kui on soov keedetavat hiljem süüa ka, st maitsed jääva keedetavasse, pane keevasse vette, veel parem kui pruunistad enne.kergelt
- Võib teha ka nii: kondid külma veega keema, kui vesi keeb, alles siis liha – selliselt keetes jääb liha maitsvam ja puljongi annavad põhiliselt kondid
Koledate plekkide ärasaamiseks
Kodukööki täiendust:
Tühjaksjoodud viinapudelist, ja neid ju ikka jagub Mõõda parajaks üks nöör Leota seda mingis süttivas vedelikus
Süüta nöör põlemaVala peale külma vett, pudel murdub
Lihvi servad ja ongi klaas valmis